26 Αυγούστου 2008

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις..


Ας αρχίσουμε με το κατεξοχήν παράλογο του τόπου μας:


3 χρόνια τόσο διάβασμα, τόσο άγχος, τόση αγωνία, τόσος χαμένος-αναξιοποίητος χρόνος, τόσα λεφτά, για να περιμένεις τέλος Αυγούστου, σε ποια Σχολή και ποια πόλη θα σε ρίξει η κληρωτίδα των "βάσεων"..

Γονείς, μην καταστρέφετε τα παιδιά σας! Βάλτε τα λεφτά που θα πληρώνατε για τα φροντιστήρια και τα υπέρογκα ιδιαίτερα σε έναν λογαριασμό και όταν έρθει η ώρα, στείλτε το παιδι σας να σπουδάσει στο εξωτερικό*.

Ό,τι του αρέσει, ό,τι ήθελε μικρός να γίνει, ό,τι γουστάρει, ό,τι θέλει πραγματικά να ασχοληθεί μεγαλώνοντας..


*υπομονή: σε λίγο καιρό, θα μπορεί να το κάνει και στην Ελλάδα..



[edited]: Και όλα αυτά για να κάθεσαι καλοκαιριάτικα να διαβάζεις για την "συμπληρωματική" εξεταστική Σεπτεμβρίου, μπας και μπαλώσεις κανα κενό, μπας και μειώσεις τα χρωστούμενα μαθήματα και πάρεις κάποτε πτυχίο..

Και από την άλλη να έχεις τον φοιτητή Αγγλικού Πανεπιστημίου να κάνει διακοπές από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου..

3 σχόλια:

nassosv είπε...

Προσυπογράφω!

Αυτά που έχεις τι θάρρος να πεις περί Παιδείας τα ξέρουν όλοι αλλά κρύβουν το κεφάλι στην άμμο...

Ν.

υγ1 καλή αρχή, καλώς σε βρήκαμε και εδώ!

υγ2 διαισθάνομαι "καρφί" προς τον cb? χαχα

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις οι φοιτητες της Αγγλιας κανουν τις καλοκαιρινες τους διακοπες γιατι τον υπολοιπο χρονο ουτε διακοπες κανουν, ουτε εχουν την πολυτελεια να παραπονιουνται στο προσωπικο τους blog.
Κατα τα αλλα, καλα τα λες, ας κοιταξουμε πως μπορουμε να βελτιωσουμε την κατασταση και οχι να κανουμε και οσους ξεφυγαν σαν τα μουτρα μας.

Δημήτρης Μπουντούρης είπε...

Παρόλο που δε μου αρέσει να μιλάω σε Ανώνυμους θα σου πω το εξής: Αν θεωρείς "πολυτέλεια" (από άποψης χρόνου ή σκέψης;) το να είσαι ενεργός και δραστήριος πολίτης με άποψη, δεν έχει να κάνει με τον χρόνο που αφιερώνεις στην επιστήμη σου.. Και κάτι άλλο: αυτό που προτείνω δεν το προτείνω γιατί τα ξένα Πανεπιστήμια είναι καλύτερα (σε καμμία περίπτωση).. Απλά εκεί, τα λίγα που κάνουν, τα κάνουν σωστά.

O καιρός στα Τρίκαλα...