5 Δεκεμβρίου 2008

Χειρούργησε ασθενή χωρίς να ενημερώσει για την έλλειψη κρεβατιού στην Εντατική!


Τρικαλινός που διαμένει σε χωριό της Φθιώτιδας εισήχθη χθες στο Γενικό Νοσοκομείο των Τρικάλων (με βεβαρημένο ιστορικό και χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα) όπου και διαγνώστηκε η ανάγκη για χειρουργείο. Όταν ο γιατρός ερωτήθηκε από την οικογένεια για το αν θα χειρουργηθεί άμεσα, εκείνος τους απάντησε ότι το πρόγραμμα ήταν φορτωμένο και δεν γνωρίζει..

Μετά την ενημέρωση του από την οικογένεια για τη πιθανότητα μεταφοράς του σε στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ο γιατρός τους δήλωσε ότι τελικά μπορεί να τον χειρουργήσει το ίδιο απόγευμα και αφού έλαβε "δώρο" 400€, πραγματοποίησε το χειρουργείο και όλα (;) πήγαν καλά..

Μόλις όμως το χειρουργείο τελείωσε επιτυχώς, μια "έκπληξη" περίμενε την οικογένεια καθώς ενημερώθηκαν πως δεν υπάρχει κρεβάτι στην εντατική θεραπεία(!).

Όταν ζητήθηκε από την οικογένεια να μεταφερθεί σε στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκαν πως δεν συνεργάζονται με αυτό το Νοσοκομείο και τελικά ο άνθρωπος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας(!)...

Τελικώς και προς το παρόν ο άνθρωπος είναι καλά.


Υ.Γ: Ασφαλώς ο παραπάνω γιατρός (όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του) αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα των ευσυνείδητων γιατρών και νοσηλευτών, που επιτελούν (με το παραπάνω πολλές φορές) το έργο τους.. Αυτό που όμως με "σοκάρει" είναι ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν φοβούνται το Νόμο και δεν ενδιαφέρονται που γίνονται "ρόμπα" στις τοπικές κοινωνίες και συνεχίζουν έτσι απτόητοι το "έργο" τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O καιρός στα Τρίκαλα...