24 Μαρτίου 2009

Η Ώρα της Γης (κοινώς: ήρθεν η ώραν της..)


Πρώτη στην "παγκόσμια κινητοποίηση για τη Γη" η Ελλάδα. Η WWF μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα μας για 60 λεπτά το Σάββατο και η "κινητοποίηση" των Ελλήνων είναι πρωτοφανής. Μία κίνηση που ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και έγινε παγκόσμιο κίνημα.

Ομολογώ πως με μεγάλη περιέργεια παρακολουθώ τα παραπάνω, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε το αν και πόσο ευαισθητοποιημένοι και δραστήριοι οικολογικά είμαστε σαν πολίτες και σαν χώρα (Κράτος).


Η αλήθεια πάντως για μένα, είναι πως μάλλον ενστερνίζομαι την άποψη του πιτσιρίκου, που μας λέει πως:

"το να σβήνεις τα φώτα δεν είναι διαμαρτυρία - είναι οικονομία στο ρεύμα"
και μας καλεί:

"να ανάψουμε όλα τα φώτα και να βάλουμε σε λειτουργία το φούρνο, το θερμοσίφωνα, το πλυντήριο, το σίδερο, την ηλεκτρική σκούπα, το μίξερ, το μπλέντερ, το φούρνο μικροκυμάτων, τον ανεμιστήρα, το σεσουάρ, τον υπολογιστή, τον εκτυπωτή, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και όποια άλλη ηλεκτρική συσκευή διαθέτουμε. Έτσι θα γίνει μπλακάουτ και θα γίνει αισθητή η διαμαρτυρία μας"


Αλλά που ξέρεις; Εδώ κλείσαμε για μία μέρα τις τηλεοράσεις, δενδροφυτεύσαμε τα μισά καμμένα, σταματήσαμε (σχεδόν) να πετάμε κανονικά σκουπίδια στους μπλε κάδους, τα φώτα για μια ώρα δε θα κλείσουμε; Δεν ξεπλένονται όμως έτσι οι "αμαρτίες".. Μία ώρα, μία φορά το χρόνο..

Έρχονται όμως οι δημοσκοπήσεις και μας φέρνουν στα ίσα μας. Στηρίζουμε τα μέτρα κατά της κουκούλας (λες και αυτό είναι το πρόβλημα..), στηρίζουμε τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας (της ποιας;), ζητάμε την κατάργηση του Ασύλου, θα ψηφίσουμε και Γιωργάκη όπως φαίνεται...

Λέτε να γίνουμε "άνθρωποι" (βλ. Ευρωπαίοι) ; Θα δείξει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O καιρός στα Τρίκαλα...