19 Ιουλίου 2010

Ποιος σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια;

Σήμερα το πρωί, επαγγελματίες δολοφόνοι εκτέλεσαν τον Σωκράτη Γκιόλια. Δημοσιογράφο, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 98,9" και blogger, ενός εξ αυτών που έγραφαν στο troktiko. Έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Παντρεμένος με ένα παιδί 2 χρονών και ένα αγέννητο στην κοιλιά της γυναίκας του. 16 κάλυκες στο σημείο, οι οποίοι μετά από έρευνα της Αστυνομίας φαίνεται να προέρχονται από όπλα που χρησιμοποίησε στο παρελθόν η "Σέχτα Επαναστατών". Ο Γκιόλιας είχε σαν δημοσιογράφος κόντρες τόσο με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (του οποίου υπήρξε συνεργάτης) αλλά και με όσους έθιγαν (πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες κλπ) οι αποκαλύψεις του κάθε τόσο, μέσω του Τρωκτικού. Η "Σέχτα" σε προκήρυξή της στοχοποιούσε μεγαλοδημοσιογράφους που καλύπτουν το "σύστημα". Αυτή είναι η είδηση.

Το συμπέρασμά μου από την είδηση; 
Όσο η "Σέχτα Επαναστατών" είναι Επαναστατική Οργάνωση, άλλο τόσο είναι αυτή που σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια. Και εξηγούμαι:

Μετά την "εξάρθρωση" της "τρομοκρατίας" στην Ελλάδα το 2004 με την σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη και του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα, συμπέρανα κάποια πράγματα:


Πρώτον ότι δεν εξαρθρώθηκε η τρομοκρατία, δεύτερον ότι δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση, τρίτον ότι δεν εξαρθρώθηκε επειδή έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού και τέταρτον ότι δεν λειτουργούσαν αυτοβούλως.

Όλα αυτά μπορούν να μπουν στην έκφραση "Ήταν φανατικοί που τους χρησιμοποιούσαν". Ποιος; Το παρακράτος; Πέστε τους όπως θέλετε.

Έστω όμως ότι η "Σέχτα" είναι όντως επαναστατική οργάνωση αυθόρμητη, χωρίς τις "νόσους" της 17Ν. Και ότι στόχος τους είναι οι "μεγαλοδημοσιογράφοι που καλύπτουν το σύστημα" όπως λένε. Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις το troktiko σαν blog, σίγουρα όμως όχι γι' αυτό. Για μεγαλοδημοσιογράφους που καλύπτουν το "σύστημα" δηλαδή.. Τι είναι με αυτό το σκεπτικό επομένως ο Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Ευαγγελάτος, η Τρέμη, ο Καψής και οι λοιποί; Μάχιμοι δημοσιογράφοι του μόχθου;

Η μόνη περίπτωση να είναι όντως η "Σέχτα" πίσω από την δολοφονία και να έχουν και δίκιο, είναι ο Γκιόλιας και το troktiko να είναι το "παρακράτος" που λειτουργεί, αποκαλύπτει και συγκαλύπτει κατευθυνόμενα.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι η τρομοκρατία που σκότωσε τον Γκιόλια, γιατί δεν θα μπορούσε να είναι στόχος της τρομοκρατίας. Απλά πράγματα.

Εκτός κι αν οι τρομοκράτες άρχισαν να κάνουν μερικά "εξτραδάκια" με συμβόλαια θανάτου, εκτός κι αν η τρομοκρατία είναι όντως τελικά όργανο του παρακράτους. Αυτά.

Ας δούμε λοιπόν ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας, να δούμε γιατί κάποιος θα ήθελε να τον βγάλει από τη μέση, να ξεκαθαρίσουμε ποιοι τον σκότωσαν τελικά..
Ή μήπως δεν είναι αυτή η σειρά;


Υ.Γ. Δεν ξεχνώ την ανθρώπινη πλευρά του θέματος.. Σαστισμένος είμαι κι εγώ. Θα θρηνήσουν όμως γι'αυτόν η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O καιρός στα Τρίκαλα...