23 Ιουλίου 2010

Δέκα χρόνια στη σιωπή..

"Η καρδιά σου για 'κείνη έχει μάθει να πονάει σε κάθε της βλέμμα..
Η φωτιά δε γεννιέται στη στάχτη, θέλει όλο καινούριο το αίμα.."

Ένα κομμάτι μιας νέας δημιουργού και ερμηνεύτριας (εκ Καρδίτσης παρακαλώ..), της Ευτυχίας Μητρίτσα. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "Δέκα χρόνια στη σιωπή" και περιέχεται στον δίσκο της με τίτλο "Μυστικός Προορισμός" που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την Ακτή Live 'n' Studio της Sony Music, με παραγωγό τον Γιώργο Ανδρέου και εντάσεται στην προσπάθεια ανάδειξης νέων καλλιτεχνών, με CD των 7 τραγουδιών και κόστος αγοράς μόλις τα 7€. Αν μη τι άλλο, αξιέπαινη και ελπιδοφόρα τόσο η Ευτυχία, όσο και η "Ακτή"..



    Η Ευτυχία Μητρίτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, πρώτα στην Καρδίτσα και έπειτα στην Αθήνα. Ωστόσο αυτό που τροφοδοτούσε πάντα τη σχέση της με τη μουσική, ήταν το τραγούδι. Έτσι όταν ήρθε στην Αθήνα ως φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Το πρώτο βήμα τής δόθηκε μέσα από τη σχολή, όπου συμμετείχε στην ορχήστρα αστικής-λαικής μουσικής του πανεπιστημίου. Η αγάπη της για το παραδοσιακό, σμυρνέικο και λαικό τραγούδι, σε συνδιασμό με τη «δυτική» μουσική της παιδεία, αποτυπώνονται στο χρώμα της φωνής της και στα εκφραστικά της μέσα.
    Έχει συνεργαστεί με τους: Ν. Μαμαγκάκη, Σ. Γιαννάτου, Γ. Ανδρέου, Χρ. Θηβαίο, Μ. Πασχαλίδη, Στ. Γαδέδη, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και τον Μ. Λογιάδη, αλλά και με τους σκηνοθέτες Μ. Μαρμαρινό και Lee Brower (κορυφαία στις «Χοηφόρους» του Αισχύλου). Έχει εμφανιστεί σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους-θέατρα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Sciene Nationale της Ορλεάνης, Εργοστάσιο Τέχνης της Πάτρας, θέατρο Βράχων Βύρωνα, Κατράκειο θέατρο κ.α.), όπως και σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας. Η πρώτη γνωριμία της με το ευρύτερο μουσικό κοινό έγινε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, με το τραγούδι Λίγο πριν ξημερώσει (Στ. Γαδέδη- Π. Κυριάκου), ενώ εμφανίστηκε και στα Mad Awards 2008 με τους Α/Ε (Αρτέμης-Ευθύμης), τραγουδώντας τον Εφιάλτη της Περσεφόνης (Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσος).
    Η Ευτυχία εξελίσσοντας τις δημιουργικές της αναζητήσεις, άρχισε πρόσφατα να γράφει τα δικά της τραγούδια, στίχο και μουσική. Έτσι δίπλα στην ιδιότητα της τραγουδίστριας-μουσικού έρχεται να προστεθεί αυτή της τραγουδοποιού. Ο «Μυστικός Προορισμός» είναι το πρώτο της album που περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις (εκτός από το Σκλαβάκι της Αγάπης που τους στίχους έχει γράψει ο Ορέστης Ντάντος).
 Τραγούδια που φανερώνουν μια ιδιαίτερη δημιουργό, που αφηγείται με αποκαλυπτικό τρόπο προσωπικές της ιστορίες, με έντονο ρομαντικό και θηλυκό τρόπο, τόσο στη μουσική όσο και στους στίχους.
 Παραγωγός του cd είναι ο Γιώργος Ανδρέου. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη (Μάιος- Απρίλιος 2010), στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι», η Ευτυχία συνεχίζει μαζί με τον σπουδαίο τραγουδοποιό τις καλοκαιρινές συναυλίες.

UPDATE: Νέο βιντεάκι για το κομμάτι του δίσκου "Όλο με ρωτάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O καιρός στα Τρίκαλα...